YouTube відключить коментарі до відео з неповнолітніми

Фото: www.ukrinform.ua

Адміністратори YouTube сповістили творців контенту про посилення правил коментування відео-повідомлень в інтересах захисту неповнолітніх.

Про це вони заявили у зверненні, повідомляє Укрінформ.

“Ми розуміємо, що коментарі є основною частиною роботи YouTube і того, як ви спілкуєтеся і розширюєте свою аудиторію. Водночас важливі кроки, якими ми сьогодні ділимося з вами, мають вирішальне значення для забезпечення безпеки молоді”, – пояснили модератори.

Зокрема, буде відключено функцію коментування відео за участю неповнолітніх. За минулий тиждень сервіс відключив коментарі до “десятків мільйонів” відеороликів, які можуть стати мішенню зловмисників (таке, зокрема, сталося днями, коли відео з дівчатками, що займаються гімнастикою, стало поповнюватися коментарями з посиланнями на дитячу порнографію – ред).

Так само буде запущено новий класифікатор коментарів, який матиме ширше охоплення і виявляти і видаляти вдвічі більше окремих коментарів.

В YouTube також обіцяють приймати “заходи” щодо творців контенту, які завдають “кричущу шкоду спільноті”.

“Жодна форма контенту, яка наражає на небезпеку неповнолітніх, є неприйнятною на YouTube, тому ми закрили певні канали, які намагаються будь-яким чином поставити під загрозу дітей”, – йдеться також в роз’ясненні.

Відео, де пропагується шкідливі і небезпечні виклики для будь-якої аудиторії, також явно суперечать політиці каналу. (Один з учасників популярного флешмобу на честь фільму “Пташиний короб”, підліток, 11 січня сів за кермо з пов’язкою на очах і потрапив у ДТП – ред).

Раніше відеохостинг опублікував нові правила користування сервісом, прагнучи обмежити контент, який може становити небезпеку для людей. Зокрема, відеоблогери можуть бути заблоковані за створення і просування челлендж і пранків, “заохочують насильство або небезпечні дії, які можуть призвести до серйозної фізичної шкоди, страждань або смерті”, а також розіграші, “які змушують жертв вважати, що вони перебувають у серйозній небезпеці або змушують дітей відчувати серйозні емоційні переживання”.

Автору небезпечного ролика загрожує бан його акаунта на 90 діб. Якщо порушення буде неодноразовим, то YouTube може заблокувати його канал назавжди.