В Харківський області знизився рівень захворюваності на кір

В період з 20 по 27 лютого в Харківській області на кір захворіли 113 людей, з них дітей – 33 дитини.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, рівень захворюваності за цей тиждень в порівнянні з минулим знизився на 22,1%. Незважаючи на це, медики оцінюють епідемічну ситуацію, як неблагополучну. На їх думку, рівень захворюваності залишається високим.

В період з 21 по 28 лютого найбільшу кількість захворілих зареєстрували в Харкові – 62 випадки кору. В Харківському районі захворіли 12 людей. У Валківському та Первомайському районах – по 10 захворілих. В  Чугуївському районі зафіксували 5 випадків кору, в Нововодолазькому – 4, Зміївському та Шевченківському – по 2.  По одному випадку кору зареєстрували в м. Люботин, Дергачівському, Красноградському, Краснокутському, Коломацькому та Куп’янському районах.

З початку року станом на 27 лютого в регіоні зареєстрували 892 хворих. Переважна більшість захворілих – дорослі (610 осіб), питома вага дітей – 31,6% (282 особи). Загальна кількість хворих, які не мали імунного захисту від кору, склала 79,7%.

Лабораторно діагноз кору підтверджено у 13,1 % хворих. Госпіталізовано 671 хворого. Летальні випадки не реєструвались.

Як повідомляв Харків Times, з 26 лютого в Нововодолазькому районі з метою запобігання розповсюдження корі на 21 день впроваджено карантинний режим.