Неподалік Південного вокзалу знайшли фугасну авіабомбу (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знищили фугасну авіабомбу ФАБ-100 часів Другої світової війни, яку під час проведення ремонтних робіт по вул. Малиновського, 7 у котловані виявили ремонтники.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України у Харківській області.

1 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення від комунальних служб Харкова про те, що у котловані виявили іржавий металевий предмет, схожий на боєприпас. До місця виклику відразу прибули фахівці ДСНС, які ідентифікували знахідку як авіаційну бомбу ФАБ 100 часів Другої світової війни та викликали піротехнічний підрозділ аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

До прибуття піротехніків працівники Нацполіції організували охорону та огородження місця знахідки. За годину до місця виклику прибули сапери ДСНС, вилучили бомбу з котловану, завантажили до спеціального піротехнічного автомобілю та вивезли на полігон для знищення.

ДСНС закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. “Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно. Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101”, – йдеться у повідомленні.