На Харківщині чоловіки, які в лісі катували односельця, отримали вироки

Фото: Chto-proishodit.ru

Балаклійський районний суд визнав винними та виніс вирок трьом чоловікам, які били молотком по п’ятах та погрожували закопати в лісі односельця.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За словами заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури Eдуарда Миргородського, чоловіків визнано винними в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

31-річного обвинуваченого засудили до 5 років позбавлення волі. Його 33-річний та 36-річний спільники отримали менш суворе покарання. Цих чоловіків засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки, оскільки на час оголошення вироку вони пішли на примирення з потерпілим та відшкодували завдані йому збитки.

Ще один активний учасник знущань наразі перебуває у розшуку.

Eдуард Миргородський нагадав, що злочин обвинувачені скоїли в червні 2015 року в с. Вербівка Балаклійського району. Один зі зловмисників запідозрив односельця в крадіжці. Він попросив товаришів допомогти «вибити» з ймовірного крадія зізнання. Для цього «підозрюваного» обманом посадили до машини та вивезли за межі населеного пункту.

Далі зловмисники накинули на голову жертві ганчірку, ударили електрошокером й зв’язали. Чоловіка кілька разів висаджували з автівки в безлюдних місцях та знущалися над ним: били лопатою й молотком, погрожували відрубати голову та навіть інсценували копання могили. Мучителі змушували потерпілого зізнатися в крадіжці, однак він заперечував свою причетність до злочину.

Зрештою чоловік взяв на себе вину, аби тільки припинити знущання. Зловмисники відзняли зізнання на телефон та повезли жертву до будинку, який він начебто обікрав. Там чоловіка півгодини тримали в підвалі. Відпустили лише з умовою повернути вкрадене.