Кір на Харківщині: в одному з районів області ввели карантин

Фото: Etcetera.media

В Нововодолазькому районі з метою запобігання розповсюдження корі з 26 лютого терміном на 21 день впроваджено карантинний режим. Відповідне розпорядження підписав голова Нововодолазької районної державної адміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби РДА.

Карантинний режим передбачає:

  • заборону проведення культурно-масових заходів на період проведення обмежувальних протиепідемічних заходів терміном на 21 день, починаючи з 26 лютого 2019 року;
  • заборону відвідування дошкільних закладів, закладів загальної середньої освіти, технічних навчальних закладів та закладів позашкільної освіти дітьми, не щепленими проти кору терміном на 21 день, починаючи з 26 лютого 2019 року;
  • заборону прийому до дошкільних закладів, закладів загальної середньої освіти, технічних навчальних закладів та закладів позашкільної освіти нещеплених осіб і осіб без довідки про щеплення або про перенесене захворювання на кір на період проведення обмежувальних протиепідемічних заходів.

В прес-службі ХОДА журналістам розповіли, що 23 лютого в Новій Водолазі відбувся пісенний конкурс серед дітей. Через три дні після конкурсу, 26 лютого, один з учасників захворів на кір. Раніше на кір хворів батько цього хлопчика. На конкурсі з захворілим контактували близько 30 дітей та 60 дорослих.

Щоб уникнути епідемії кору, був введений карантин.

Як повідомляв Харків Times,з початку року станом на 20 лютого в Харківській області зареєстровано 779 хворих на кір. Медики оцінюють епідемічну ситуацію в регіоні з захворюванністю на кір, як неблагополучну.