“Завод ім. Малишева” почав виробництво гусениць для БМП

Фото: ukroboronprom.com.ua

“Завод ім. Малишева” у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба держконцерну “Укроборонпром”.

“Перші комплекти нових гусениць вже успішно пройшли випробування у військових частинах Міноборони, у ході яких БМП на нових гусеницях здолала понад 1000 км бездоріжжям та дорогами з твердим покриттям без жодної поломки чи відмов. Це довело високу якість української продукції та якість робіт, проведену харківським підприємством “Укроборонпрому”, – йдеться у повідомленні.

Для пуску виробництва “Завод ім. Малишева” освоїв спеціальні технологічні процеси у замкнутому циклі та створив нову виробничу лінію. Ці роботи зайняли менше шести місяців і наразі українські БМП вже отримали нові гусениці.

Нагадаємо, що “Завод ім. Малишева” також освоює зварювання корпусів бронетранспортерів БТР-4 та БТР-3 з метою розширення їх виробництва. Ці та інші роботи, проведені у 2018 році, дозволили розширити номенклатуру продукції заводу для потреб українського війська, збільшити фінансові показники підприємства та підвищити заробітну плату для всіх працівників на 20%, а також проводити планову модернізацію виробництва з метою збільшення випуску продукції.