В Покотилівці підприємці заплатять в 7 разів більше за оренду комунальної землі

Фото: Закон і Бізнес

Господарський суд області зобов’язав збільшити розмір орендної плати за користування землями комунальної власності в сел. Покотилівка Харківського району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Хлистова. За словами Хлистова, ділянка площею понад 2 га в сел. Покотилівка перебувала в оренді одного з обслуговуючих кооперативів з 2010 року. Згідно з договором, сума орендної плати залежала від нормативно-грошової оцінки землі. Відповідно до зростання оцінки, мала збільшуватися й сума оренди.

“У 2014 році після затвердження нової технічної документації селища грошова оцінка ділянки зросла. Однак дотепер жодних змін до договору оренди внесено не було, хоча орендна платня мала збільшитися в 7 разів – з 96 тис. до 688 тис. грн”, – розповів Олександр Хлистов.

Оскільки тривалий час місцевий бюджет недоотримував кошти, прокуратура звернулася до суду. Позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.

Як повідомляв ХарківTimes, на Валківщині судитимуть місцевого мешканця за самозахоплення майже 100 га землі. В результаті державі було завдано збитків на суму 140 тис. гривень.