Нові тролейбуси купимо за рахунок ЄБРР

Сьогодні, 27 лютого, мер Харкова Геннадій Кернес і керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку по Східній Європі та Кавказу Маттео Патроне підписали Договір гарантії за проектом оновлення тролейбусного парку Харкова.

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

За словами Кернеса, реалізація проекту з оновлення тролейбусного парку дозволить підвищити комфорт і безпеку перевезень, забезпечити доступність міського транспорту для людей з обмеженими фізичними можливостями, а також скоротити експлуатаційні витрати підприємства і поліпшити екологічну ситуацію у Харкові.

У свою чергу, Маттео Патроне зазначив, що Європейський банк реконструкції та розвитку задоволений співпрацею з Харковом і готовий її розвивати.

Як повідомляв Харків Times, Луцький автоскладальний завод корпорації «Богдан» переміг у тендері на поставку Харкову 57-ми 12-метрових тролейбусів моделі Т70117. Поставка тролейбусів здійснюється у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.