На Гоптівці затримали харків’янина, який віз з Росії військове приладдя

Фото: kor.ill.in.ua

26 лютого прикордонники Харківського загону в пункті пропуску «Гоптівка» за допомогою службового собаки виявили військове приладдя, яке контрабандою намагався ввезти в Україну один з пасажирів рейсового автобуса «Білгород–Харків» .

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, службовий собака, навчений на пошук зброї та боєприпасів, спрацював на рюкзак одного з пасажирів – 32-річного жителя м. Харків.

Правоохоронці прийняли рішення щодо огляду речей чоловіка. В результаті, в особистих речах пасажира виявлено декілька комплектуючих до зброї, балаклаву, чохол для гвинтівки та 9 підсумків до боєприпасів.

В ході подальших заходів стало відомо, що рюкзак з військовим «крамом» чоловіку дав знайомий для передачі невідомим в Харкові.

Військове приладдя вилучено. До УСБУ направлено повідомлення про протиправне діяння, яке містить ознаки кримінального правопорушення за ст.201 КК України «Контрабанда».

Як повідомляв Харків Times, 25 лютого прикордонники в пункті пропуску «Олександрівка», що на Харківщині, виявили у 66-річної харків’янки партію прихованих ювелірних виробів.