Міськрада просить Кабмін про субвенцію на погашення різниці у тарифах

Харківська міська рада звернулася до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням ініціювати внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та передбачити субвенцію на погашення заборгованості з різниці у тарифах КП «Харківські теплові мережі», що виникла ще у 2015 році.

Як повідомила прес-служба міськради, обласна територіальна комісія з питань узгодження заборгованості з різниці у тарифах КП ХТМ затвердила заборгованість по різниці у тарифах на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню міста Харкова у 2015 році, в сумі 60 млн грн.

“Однак через відсутність фінансування у необхідному обсязі в 2018 році з вказаної суми було погашено лише 4,9 млн грн. Таким чином, за станом на 1 січня 2019 року непогашена сума заборгованості з різниці у тарифах за теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води перед КП «Харківські теплові мережі» склала 55,1 млн грн “, – йдеться у зверненні, затвердженому на сесії міськради

Як повідомляв Харків Times, 55 депутатів Харківської міської ради підтримали на сесії рішення виконкому міськради про встановлення нових тарифів на проїзд в метро та електротранспорті. Проекту відповідного рішення в порядку денному сесії не було, його поставив на голосування «з голосу» мер Харкова Геннадій Кернес.