Міськрада проголосувала за нові тарифи на проїзд

Скриншот: TriolanLive / YouTube

Депутати Харківської міськради підтримали на сесії рішення міськради виконкому про встановлення нових тарифів на проїзд в метро та електротранспорті.

Проекту відповідного рішення в порядку денному сесії не було, його поставив на голосування “з голосу” мер Харкова Геннадій Кернес.

За це рішення проголосували 55 депутатів.

Після оголошеної Кернесом перерви депутат від фракції “Самопомочі” Тарас Ситенко зажадав включити до порядку денного проект рішення про скасування рішення міськвиконкому про підвищення тарифів.

За включення цього рішення до порядку денного сесії проголосував 21 депутат, проти – 54, таким чином, питання не було включено до порядку денного.

Після цього депутати продовжили голосувати з питань порядку денного. Активісти, які знаходяться в залі, перебивають мера вигуками в мегофон, скандують “Ганьба”. Кернес продовжує вести сесію, не реагуючи на ці вигуки.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов сьогодні, 20 лютого, заявив, що міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у наземному і підземному міському електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).