Харківські паралімпійці здобули 15 нагород на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону

Фото: ХОГА

Харківські паралімпійці на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону, що відбувся у канадському місті Принс Джордж, завоювали 15 медалей, в тому числі 6 золотих.

Про повідомляє прес-служба ХОДА.

Участь у змаганнях брали спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату та порушенням зору з 17 країн світу. За підсумками змагань Національна паралімпійська збірна України посіла перше загальнокомандне місце з результатом 9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових медалей. Вагомий вклад у загальний успіх внесли харків’яни, які здобули 6 золотих, 8 срібних та 1 бронзову нагороду.

Переможцями та призерами чемпіонату світу стали:

– Людмила Ляшенко (ураження опорно-рухового апарату, клас стоячі) зайняла перші місця в декількох змаганнях біатлоністів, а саме: в індивідуальній гонці, спринті, на середній дистанції та в змішаній естафеті. Два срібла Людмила завоювала в лижних перегонах (спринт та середня дистанція). 3-е місце лижниця отримала на довгій дистанції лижних перегонів.

– Оксана Шишкова (порушення зору) разом зі своїм тренером-гайдом Віталієм Казаковим завоювала 1-е місце на середній дистанції лижних перегонів. Другі місця Оксана обійняла на довгій дистанції та спринті в лижних перегонах, а також у спринті, індивідуальній гонці та на середній дистанції в біатлоні.

– Віталій Лук’яненко (порушення зору) разом з тренером-гайдом Борисом Бабаром посів 1-е місце в індивідуальній гонці (біатлон) та 2-е – на середній дистанції (біатлон).

Як повідомляв ХарківTimes, харківські паралімпійкі-фехтувальниці завоювали золото і срібло в Кіото.