СБУ затримала двох підозрюваних у контрабанді сигарет з “ЛНР” в Харкові і Луганській області

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали 2 підозрюваних у контрабанді сигарет з “ЛНР” в Харкові і Луганській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що місцеві жителі систематично закуповували на тимчасово окупованій території Луганської області підакцизні товари, зокрема тютюнові вироби.

Вони незаконно переміщували товари на підконтрольну української влади територію.

“За інформацією СБУ, гроші, отримані від реалізації контрафакту, використовувалися для сприяння у протиправній діяльності терористичної організації “ЛНР”, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці затримали кур’єра при проходженні митного огляду в міжнародному аеропорту “Харків” при спробі вивезти чергову партію продукції в одну із сусідніх країн. Також поблизу селища Станиця Луганська (Луганська область) затримано ще одного фігуранта справи, який намагався незаконно перемістити контрафактні вироби з тимчасово окупованої території Луганщини.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області почали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Заходи з викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури.