В міськраді відповіли на петицію з вимогою зробити пішохідну зону в центрі Харкова

Фото: соцсети

У Харківській міськраді відповіли на петицію з вимогою прибрати тимчасовий дерев’яний тротуар і зробити повноцінну пішохідну зону на проспекті Науки і на Сумській.

У відповіді йдеться про те, що ділянки на проспекті Науки, 25 і на Сумській, 55 були передані в оренду приватним особам. Підстав для розірвання договорів і, відповідно, демонтажу дерев’яних тротуарів в мерії не бачать.

У міськраді також вважають, що ділянка на вулиці Сумській обладнана для пішоходів.

“Уздовж вул. Сумській, займаючи частину тротуару, влаштована крита галерея для проходу пішоходів. Інша частина тротуару вільна для безперешкодного руху пішоходів”, – йдеться у відповіді на петицію.

На думку чиновників, тимчасове огородження будівельного майданчика та критого пішохідного проходу вздовж просп. Науки, 25 “відповідають затвердженій проектній документації”.

Відповідь на петицію підписав секретар Харківської міської ради Олександр Новак.

Як повідомляв Харків Times, 13 листопада на сайті міськради Валентина Козир зареєструвала петицію з вимогою зробити більш зручним центр Харкова. На її думку, дерев’яні тротуари на вулиці Сумській і проспекті Науки незручні і небезпечні. Конструкції, які віднімають частину проїжджої частини, автор назвала архітектурним непорозумінням. Валентина Козир запропонувала прибрати його і зробити повноцінну пішохідну зону. Харків’яни підтримали цю вимогу – менш ніж за 90 днів петиція набрала 5 170 голосів.