Скільки харків’яни заплатили під час акції “метро по п’ять”

Гроші, які залишали харків’яни на вході до метро під час акції протесту, що отримала назву “метро по п’ять”, вилучила поліція.

Як повідомили журналістам у відділі комунікації Нацполіціі області, ці гроші будуть “долучені до кримінального провадження”, розпочатого за фактом невиконання Харківською міськрадою рішення суду по тарифах на проїзд у міському електротранспорті.

Всього правоохоронці вилучили 1207 гривень 65 копійок та 10 російських рублів.

Як повідомляв Харків Times, представники громадської організації «Харківський антикорупційний центр» вдень 20 лютого організували прохід людей на станцію метро «Університет» по 5 гривень.

6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, у тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступили в силу із 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов 20 лютого заявив, що міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у наземному й підземному міському електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).