Правоохоронці вилучили арсенал зброї у ймовірних членів злочинного угруповання (фото, відео)

Співробітники Нацполіції та СБУ під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №1 провели обшуки за місцем проживання трьох фігурантів розслідування за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами).

Як повідомили в прес-службі прокуратури, у жителів області віком від 33 до 40 років силовики вилучили два автомати АКС-74, пістолети, бойову гранату, травматичну й холодну зброю.

“За оперативними даними, вилучені автомати потрапили до незаконного обігу під час окупації території України російсько-терористичними силами та незаконними збройними формуваннями”, – йдеться у повідомленні прокуратури області.

Крім того, правоохоронці підозрюють учасників угруповання у нападі на директора інтернет-видання “ІнформБюро” Олексія Кусова, якого невідомі побили й пограбували наприкінці 2018 року на вул. Отакара Яроша. Згідно із заявою Кусова, грабіжники відібрали в нього 9 тис. доларів.

Також перевіряється причетність членів групи до “підготовки нападів на громадських активістів”.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, у затриманні підозрюваних й обшуках за місцем їхнього мешкання брали участь бійці спецпідрозділу КОРД.

Наразі вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру й обрання для них запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці січня оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіціі України та Управління карного розшуку Головного управління Напцполіціі Харківської області спільно з дніпропетровськими поліцейськими та бійцями харківського спецпідрозділу КОРД затримали шістьох уродженців Азербайджану, підозрюваних у серії збройних пограбувань на території двох областей.