Пільговий період розмитнення “евроблях” вирішили не продовжувати

Фото: www.ukrinform.ru

Період застосування ставки акцизного податку з коефіцієнтом 0,5 для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією не буде продовжений: він закінчується 22 лютого 2019 року.

Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, передає Укрінформ.

“Було прийнято рішення не продовжувати пільговий період. Уряд, Президент і профільний комітет залишилися на тій позиції, яка була зафіксована в законі”, – сказав Верланов.

Як відомо, Законом України від 8 листопада 2018 року “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” для громадян встановлені нові умови ввезення транспортних засобів. Передбачений перехідний період 180 діб для громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону.

До 22 лютого 2019 року громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом зазначеного періоду і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Після цього власники таких автомобілів будуть платити акцизний податок за повною ставкою.