Війна в Україні: окупанти стріляли із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів

20 лютого російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, з них 11 разів – із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями із витратою 125 мін калібрів 120 та 82 мм. Окрім того, ворог обстрілював укріплення підрозділів Об’єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також по наших захисниках вівся прицільний снайперський вогонь.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник сім разів обстріляв наші опорні пункти. Двічі, з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Лебединське. Поблизу села Водяне стріляли двічі з мінометів калібру 120 мм. Також двічі відкривали вогонь  біля Широкіного. Спочатку з мінометів калібру 120 мм, а пізніше – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Зі снайперської зброї – в районі міста Марїінка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” окупантами здійснено шість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. Двічі стріляли з мінометів 82-ого калібру, озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем біля селища міського типу Новоолександрівка.

Також двічі з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь поблизу населеного пункту хутір Вільний.

З мінометів калібру 82 мм, а також зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили у районі населеного пункту Катеринівка.

З мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів вели вогонь поблизу селища Новотошківське.

В ході бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав смертельне поранення.

Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 20 лютого одного окупанта знищено та двох поранено.

Як повідомляв Харків Times, 19 лютого російські окупаційні війська випустили по позиціям українських бійців 387 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм. Від початку поточного року це – найбільше застосування противником засобів вогневого ураження.