Прокуратура закрила незаконну АЗС у центрі Харкова

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого райсуду міста позов про стягнення з власника розташованої у центрі незаконної АЗС за самовільне користування землею 900 тис. гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області із посиланням на керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова.

“Мова йде про ділянку площею близько дев’яти соток неподалік від центру Харкова”, – уточнив Фільчаков.

За його словами, власник розташованої на цій ділянці автозаправної станції “не оформив ніяких документів на землю, а тому не платив за користування ділянкою”.

“Внаслідок цього бюджет недоотримав майже 900 тис. гривень”, – розповів керівник місцевої прокуратури.

Крім того, з’ясувалося, що АЗС працювала без дозвільних документів на продаж газу.

Фото: khar.gp.gov.ua

Наприкінці минулого року за цими фактами було розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель та споруд).

Наразі діяльність незаконної АЗС призупинена, суд за клопотанням прокуратури наклав арешт на обладнання, призначене для незаконної торгівлі пальним.

Судячи з фотографій, опублікованих прокуратурою, мова йде про автозаправну станцію, розташовану на Нетеченській набережній, навпроти підвісного Моста закоханих, біля перетину з вул. Мар’їнською.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного харків’янина, підозрюваного у вимаганні. Підозрюваний разом з друзями напав на будівельний майданчик у Харкові, де будувалася АЗС. Нападники пошкодили матеріали та погрожували блокувати роботи на будівництві, якщо власник АЗС не передасть їм 50 тис. доларів.