На Харківщині СБУ викрила на хабарі прикордонника (доповнено)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили на отриманні хабара військовослужбовця Харківського прикордонного загону.

Про це повідомив у Facebook речник Управління СБУ у Харківської області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби задокументували, що інспектор відділу прикордонної служби вимагав у мешканця Харківської області 800 доларів за невжиття заходів правового реагування при переправленні ним через кордон України на територію РФ підакцизних товарів поза прикордонно-митним контролем.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили частину грошей, отриманих від протиправної діяльності. У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) прикордоннику оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та підготовки клопотання про відсторонення від посади. Тривають невідкладні слідчі дії. Операція з викриття зловмисника проводилася спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за сприянням підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

Пізніше прес-служба Державного бюро розслідувань повідомила, що підозрюваний – дільничний інспектор відділу прикордонної служби “Вовчанськ”. Він отримав гроші від цивільної особи, якій обіцяв за це безперешкодне вивезення через кордон до Російської Федерації партії цигарок.