Харків’ян запрошують трохи позлитися

Фото: Igor Cherniak/Facebook

Активісти Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) закликають жителів міста вийти на “Марш злих харків’ян”, якщо Харківська міська рада до суботи, 23 лютого, не виконає рішення Окружного адміністративного суду про призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро та міському електротранспорті.

Як написав на своїй сторінці у Facebook один з активістів ХАЦ, депутат міськради Ігор Черняк, “ухвала суду щодо забезпечення позову в адміністративній справі підлягає негайному виконанню”. Міськрада ж досі не виконав це рішення.

“Я думаю, що через день-два Геннадій Кернес та його команда нікуди не дінуться. І виконають судові рішення. І повернуть старі тарифи”, – написав Черняк.

Якщо ж цього не станеться, активісти закликають небайдужих жителів міста, незадоволених підвищенням цін на проїзд, у суботу, 23 лютого, о 15:00 зібратися біля стін міськради на “Марш злих харків’ян”.

“Зберемося, поспілкуємося і … прогуляємося. Можливо, пройдемося до КП” Харківський метрополітен “, а може … й до готелю “Національ”, подивимося за настроєм!” – пише Черняк.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов сьогодні, 20 лютого, заявив, що міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у наземному і підземному міському електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).