Активісти організували прохід на станцію метро “Університет” по 5 гривень

Фото: ХарківTimes

Представники громадської організації “Харківський антикорупційний центр” вдень сьогодні, 20 лютого, організували прохід людей на станцію метро “Університет” по 5 гривень.

Керівник організації Дмитро Булах приніс з собою ухвалу Окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у метрополітені. Після суперечки з працівниками станції, активісти залишили на стійці у чергової перед турнікетами 5 гривень і пройшли на станцію поза турнікетами. Так само вчинила ще певна кількість пасажирів.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов сьогодні, 20 лютого, заявив, що міськрада не може виконати рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у наземному і підземному міському електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).