В центрі Харкова проведут мітинг на честь Героїв Небесної Сотні

Фото: соцсети

Завтра, 20 лютого, в Харкові, біля пам’ятника Тарасу Шевченко проведуть мітинг-реквієм на честь Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляють організатори на сторінці заходу у Facebook.

Цими днями виповнюється 5 років, як було розстріляно Майдан. Багато було сказано слів, пролито сліз та висловлено різних емоцій. Винні у вбивстві героїв Майдану досі не покарані, а лицемірство та фальш стосовно цієї теми під час передвиборчих перегонів наштовхує на сумні роздуми.

Організатори не мають наміру перетворювати цей день у з’ясування політичних позицій, майданчик для агітації або піар влади чи критику опозиції. Таке прохання також висловлювали рідні Героїв Небесної Сотні, для яких 20 лютого 2014 року назавжди залишиться днем скорботи і пам’яті. Дещо повинне залишатись святим, що єднає всіх для кого дорогі ідеали Революції Гідності.

Тому в цьому році було вирішено не проводити великих мітингів, а зробити біля Кобзаря акцію під умовною назвою «Краще помовчати». Планується встановити портрети всіх 107 Героїв Небесної Сотні, запалити лампади, покласти квіти і просто молитовно згадати наших хлопців.

Всіх небайдужих харків’ян запрошують приєднатись до вшанування Героїв Небесної Сотні у середу, 20 лютого 2019 року, о 18.00 на традиційному місці зустрічі харківського Євромайдану – біля пам’ятника Тарасу.