На Харківщині СБУ затримала групу наркоділків, до складу якої входили поліцейський та чиновник (фото)

Фото: Владислав Абдула /Facebook

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували мережу розповсюдження наркотичних засобів на території Ізюмського та Борівського районів Харківщини. Про це повідомляє речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець у своєму приватному домоволодінні виготовляв зберігав канабіс. Для розповсюдження зілля організатор мережі залучив спільників, серед яких були діючий співробітник поліції, а також один з керівників місцевого самоврядування.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували низку фактів збуту зловмисниками наркотичних засобів.

Співробітники СБУ затримали організатора мережі, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, при спробі збуту чергової партії наркотиків. Під час обшуків за місцями мешкання учасників протиправної схеми вилучено підготовлений для продажу канабіс, нарізна та гладкоствольна мисливська зброя, набої до автомата Калашникова калібру 5,45 мм, а також бойова граната РГД-5 з підривачем.

Фото: Владислав Абдула /Facebook

Загалом під час спецоперації з незаконного обігу вилучено понад тридцять кілограмів марихуани. Роздрібна вартість наркотика за цінами «чорного ринку» становить понад мільйон гривень.
Організатору мережі повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо юридичної кваліфікації дій інших учасників оборудки.

Операція з викриття та блокування наркотичної мережі відбувалася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала підозрюваного у постачанні до Харкова наркотиків мешканця Луганської області.