У Харкові правоохоронці затримали організатора угруповання, яке тероризувало підприємців (фото)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей від підприємців Харківської області, та затримали одного з його організаторів.

Про це повідомив начальник прес-служби Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

“Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили вихідці однієї з країн Кавказького регіону. Зловмисники мали розгалужені зв’язки з представниками кримінальних кіл сусідніх держав, зокрема на території РФ”, – написав він.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого адвоката 400 тис. доларів як “відсоток” за використання взятих у борг коштів у розмірі 20 тис. доларів. У разі несплати “данини” рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою.

Правоохоронці затримали у центрі Харкова одного з організаторів угруповання під час отримання частини цієї суми. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання) тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання.

Інші деталі на даний момент правоохоронці не повідомляють.

Операція із викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.