Кабмін дозволив Супрун виконувати обов’язки міністра

Фото: Олигарх

13 лютого Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, крім виключних повноважень міністра як члена уряду. Зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин. Про це повідомляє прес-службу МОЗ у Facebook.

Постанова також дозволяє відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “ОХМАТДИТ” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

Зазначається, що це розпорядження є консолідованим рішенням уряду.

“Розпорядження дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ. Цей винятковий крок Кабінету міністрів є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду Києва”, – повідомляють у МОЗ.

Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook повідомила, що з 14 лютого повернеться до роботи. В першу чергу планує підписати рішення, що потребують негайного затвердження.

“Зранку розблоковуємо роботу Міністерства!”, – додала Супрун і запевнила, що для повного розблокування работи МОЗ треба продовжити боротьбу в суді.

Як повідомляв Харків Times, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Таким чином суддя Сергій Каркаш’ян задовольнив позов нардеп від фракції РПЛ Ігора Мосійчука.

11 лютого Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд апеляції на заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Вислухавши думки учасників процесу, судді пішли до нарадчої кімнати для винесення рішення. Станом на сьогодні, 14 лютого, рішення не прийняте.