Uber хоче створити у Харкові муніципальне таксі

Фото: CarDiagram

Сьогодні, 12 лютого, в Харківській міськраді відбулася зустріч з представниками Міжнародної компанії «Uber Європа», на якій було обговорено проект створення в місті муніципального таксі. Проект передбачає, що нова служба буде здійснювати перевезення на електромобілях і машинах, які працюють на сучасному дизельному паливі. Про це розповів перший заступник мера Харкова Ігор Терехов, повідомляє прес-служба міськради.

За словами віце-мера, створення муніципальної служби дозволить забезпечити безпеку жителів міста, оскільки всі автомобілі підприємства, а також їх пасажири під час поїздок будуть застраховані. На підприємстві створять нові робочі місця, співробітники будуть офіційно працевлаштовані.

За підсумками зустрічі було прийнято рішення, щоб профільні департаменти міськради спільно з представниками компанії розробили конкретні пропозиції щодо створення міського таксі.

Відзначимо, «Uber» – міжнародна компанія, яка створила однойменну мобільний додаток для пошуку, виклику і оплати послуг таксі. На сьогоднішній день компанія представлена ​​більш ніж в 70 країнах світу. У Харкові мобільний додаток для виклику автомобілів «Uber» було запущено в 2017 році.