СБУ блокуватиме сайти, що загрожують нацбезпеці

Служба безпеки України найближчим часом почне блокування сайтів, які підозрюють у підриві національної безпеки країни перед виборами президента.

Про це заявив начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми “Свобода слова”, передає Укрінформ.

Такі заходи СБУ робитиме у відповідь на інформаційні та кібератаки, в першу чергу з боку Росії.

“Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об’єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір”, – заявив Климчук.

За його словами, у СБУ є інформація про те, що спецслужби РФ готують потужні кібератаки напередодні та під час президентських виборів в Україні.

“Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика”, – зазначив Клімчук.

Він також зазначив, що тільки за останній рік були заблоковані близько 2 тисяч фейкових акаунтів та подані для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію.