Харківська область – четверта в Україні за обсягами реалізованої промпродукції

Фото: kharkivoda.gov.ua

У 2018 році підприємства Харківської області реалізували промислової продукції на 190,5 млрд грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Харківській області.

Із загального обсягу реалізації на продукцію переробної промисловості припадає 52,9%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – 29,0%, підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 16,9%, підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами – 1,2%.

“У структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів економічної діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, а також машинобудування (крім ремонту і монтажу машин і устатковання). Питома вага цих видів економічної діяльності складає відповідно 34,7% (або 34,9 млрд грн) та 23,0% (23,2 млрд грн)”, – йдеться у повідомленні.

У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 7,6%.

Як повідомляє Державна служба статистики України, це четвертий показник серед регіонів України. Лідерами з реалізації промпродукції є Дніпропетровська (19,2%), Донецька (12,4%; за виключенням окупованої території), Запорізька (8,4%) області. Майже на одному рівні з Харківщиною знаходяться місто Київ (7,5%) та Полтавська область (7,4%).