В Харківській області за тиждень на кір захворіло понад 100 людей

Фото: tv5.zp.ua

З 1 січня по 6 лютого в в Харківський області на кір захворіли 508 людей, кожен третій з них – дитина. Як повідомляє Харківський обласний лабораторний центр, за останній тиждень дігноз “кір” встановлено 114 особам. За словами медиків, у порівнянні з попереднім тижнем захворюванність зросла на 0,9%. Загалом, епідемічна ситуація в регіоні характеризується як неблагополучна.

Найбільшу кількість захворілих на кір зафіксовано в Харкові. В обласному центрі за тиждень захворіла 81 людина. У Валківському районі за той же період зареєстровано 13 випадків кору, у Харківському районі – 6, у Первомайському – 4, у Дергачівському та Краснокутському – по 3.

За підрахунками медіків, загальна кількість хворих, які не мали імунного захисту від кору склала майже 78,5%. З загальної кількості захворілих 324 людини взагалі не мали щепленні проти кору. Ще 75 хворих вакцинувалися лише один раз.

За поточний період року зареєстровано 21 спалах кору. 5 з них відбулися в навчальних закладах, серед яких – Харківська державна академія культури, «Біляївський ліцей» Первомайського району, Слатинський ліцей, школа в селі Перекіп Валківського району, Харківський національний медичний університет. Ще 6 спалахів кору зафіксували у закладах охорони здоров’я, в тому числі три в Харкові – в обласній дитячій лікарні, в міській дитячій поліклініці № 2 та в поліклініці № 3. Також на кір хворіли в міській лікарні Ізюма, Дергачівській та Нововодолазьській райлікарнях. Два спалаху кору зареєстрували за місцем роботи – в Валківському відділенні АТ «Харківобленерго» та в управлінні ДСНС в Харківській області.