Рішення про підвіщення вартості проїзду в Харкові оскаржать у суді

Фото: Liga.net

Учасники “Харківського антикорупційного центру” оскаржать в суді рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті. Про це повідомив член ХАЦ, депутат Харківської міської ради Ігор Черняк в Facebook.

За словами Черняка, при ухваленні рішення про підвищення тарифів на проїзд чиновники допустили процедурні порушення.

“І ці порушення є підставою для визнання рішень про підвищення тарифів протиправними. У всякому разі – для неупередженого суду!”, – повідомив Ігор Черняк.

Також подавачі позову будуть домагатися того, щоб суд призупинив дію нових тарифів до закінчення розгляду спору по суті. Члени ХАЦ планують подати позови протягом тижня, до 15 лютого.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.