Харків’янин вимагає ввести знижки на проїзд в міському елекстротранспорті

Фото: dozor.kharkov.ua

До міської влади Харкова звернулися з проханням розробити і впровадити систему знижок на оплату проїзду для пасажирів, які регулярно користуються міським електротранспортом.

Відповідну петицію зареєстрував на сайті Харківської міськради користувач Кушнір Ігор Андрійович.

“У зв’язку з істотним подорожчанням проїзду в електротранспорті Харкова вимагаю розробити і впровадити систему знижок для постійних користувачів (метро, ​​трамвай, тролейбус), як це зроблено в багатьох європейських містах і Києві зокрема! Чим Харків гірше і дорожче Києва ?!”, – йдеться в петиції.

Автор звернення привів в приклад систему знижок, яка діє в метрополітені Києва. У столиці за одну поїздку пасажир платить 8 гривень. Вартість проїзду знижується в залежності від кількості поїздок протягом місяця. Якщо пасажир здійснює здійснює від 10 до 19 поїздок в метро за місяць, то вартість однієї становить 7,70 грн. Мінімальну ціну в розмірі 6,5 гривень платять ті, хто зробить більше 50 поїздок на місяць.

Щоб міська влада розглянули петицію, вона повинна набрати 5 тисяч голосів протягом 90 днів. Станом на 13.15 11 лютого під зверненням Ігоря Кушніра залишили 6 підписів.

Відзначимо, що петицію автор зареєстрував у середу, 6 лютого. Модератори оприлюднили її на сайті в понеділок, 11 лютого. Хоча правила передбачають, що петицію розглядають і публікують протягом двох робочих днів.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.