За три дні в російській Нехотєєвці не пустили до РФ понад 90 українців (відео)

Фото: dpsu.gov.ua

Протягом останніх трьох днів до співробітників Державної прикордонної служби України неодноразово звертались громадяни України, яких без пояснень не пропустили на територію Російської Федерації представники Прикордонної служби ФСБ РФ. Як повідомляє прес-служба ДПСУ, лише через російський пункт пропуску «Нехотєєвка», що навпроти української «Гоптівки» в Харківській області, за ці дні без будь-яких причин не пропустили понад 90 подорожуючих до РФ українців.

“Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в’їзду на територію Росії автомобілів з великим об’ємом двигуна таких, як «Toyota-Prado», «Volkswagen- Passat» та інші”, – йдеться в повідомленні.

За словами одного з подорожуючих, який вимушено повернувся на “Гоптівку”, російську митницю він пройшов без перешкод. Заборонили йому в’їзд до РФ російські прикордонники, не пояснивши, з яких причин, та на який термін.

Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники Прикордонної служби ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, примушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян України врахувати цю інформацію і за можливості утриматися від поїздок у Російську Федерацію, оскільки окрім безпідставних повернень не виключено вплив на наших громадян російськими спецслужбами.

Як повідомляв ХарківTimes, 16 січня проросійську журналістку Олену Бойко було депортовано з Росії на територію України. Її доставили на пункт пропуску “Нєхотєєвка”у супроводі судових приставів, які передали її українським прикордонникам. В свою чергу, прикордонники передали Бойко співробітникам СБУ.