Харківська брокерська фірма “кинула” більше 90 “євробляхерів”

Фото: economics.unian.net

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайських дій з боку харківської фірми, яка взяла гроші з не менш як 90 власників “євроблях” за розмитнення автівок та зникла.

Про це повідомили журналістам у відділі комунікації поліції Харківської області.

Як повідомляє відомство, 7 лютого до Київського відділу поліції почали надходити заяви від громадян, що фірма, яка надає послуги з доставки і розмитнення автомобілів, не виконує умови договорів.

Починаючи з грудня минулого року харків’яни укладали угоди з фірмою, розташованою по вулиці Шевченка, стосовно доставки та розмитнення автомобілів з Польщі, Литви, Латвії, Кореї. Співробітники фірми отримали від заявників гроші за надання послуг від 28 тисяч гривень і вище та зникли.

Слідчий Київського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі перевіряються факти, що викладені у заявах, опитуються постраждалі особи, вирішуються питання щодо визнання їх потерпілими.