На Харківщині чоловік напав на бригаду швидкої допомоги (оновлено)

7 лютого 2019 року у селі Морозівка Балаклійського району чоловік напав на бригаду екстреної медичної допомоги, яка приїхала на виклик до вагітної. Про це повідомляє КЗОЗ “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

“Виклик надійшов з приводу ускладнення вагітності, прибуття на нього становило 13 хвилин. Біля будинку бригаду зустрічав чоловік, який одразу ж накинувся на фельдшера та наніс декілька ударів”, – йдеться в повідомленні.

За допомогою “тривожної кнопки” медики викликали працівників поліції, які прибули дуже швидко та затримали нападника. Фельдшера з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано до Харківської обласної клінічної лікарні. У 26-річного медпрацівника перелом носа и гематома ока, додали в прес-центрі Нацполіції області.

Поліцейські з’ясували, що 20-річний нападник перебував у стані алкогольного сп’яніння, як і його 18-річна співмешканка. Незважаючи на вагітність, дівчина зловживає спиртним. Саме через надмірну кількість випитого алкоголю їй стало зле. Дівчині надали медичну допомогу її відпустили додому.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає покарання у вигляді виправних робот на строк до 1 року. На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру зловмиснику.