АМКУ перевірить обґрунтованість нового тарифу на проїзд в метро Харкова

Фото: Новое время

Територіальне управління Антимонопольного комітету України в Харківській області перевірить економічне обґрунтування встановлення нової вартості проїзду в розмірі 8 грн за провезення одного пасажира в Харківському метрополітені. Про це повідомляє прес-служба АМКУ в Харківській області.

У відомстві зазначили, що рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду з 5 до 8 грн з АМКУ не узгоджувався. За законодавством, необхідно узгодити з антимонопольниками порядок встановлення нового тарифу, а не сам тариф на послугу з перевезення пасажирів.

“З метою перевірки економічного обґрунтування встановлення нової вартості проїзду, територіальним відділенням розпочато дослідження дотримання порядку при визначенні тарифу послуги з перевезення пасажирів метрополітеном … в розмірі 8,00 грн. за одне пасажироперевезення”, – йдеться в повідомленні АМКУ.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.