Прокуратура розслідує незаконне використання ставка в Дергачівському районі

Фото: reaction.org.ua

Дергачівська місцева прокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного використання водойми величиною в три площі Свободи. Кримінальне провадження відкрито по ч 1. ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття ділянки та самовільне будівництво). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харьківської області з посиланням на керівника місцевої прокуратури Андрія Кравченка. За словами Кравченка, йдеться про ставок площею понад 30 га на території одного з сіл району.

“Водойму у 2001 році на підставі розпорядження районної адміністрації отримав в оренду на 5 років місцевий підприємець. Ставок чоловік використовував для риборозведення. Однак після закінчення терміну оренди, бізнесмен не подовжив його та продовжив використовувати водойму без жодних правовстановлюючих документів”, – розповів Кравченко.

Наразі досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, Дергачівська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної передачі сільськогосподарських земель у приватні руки. У 2009 році Дергачівська міська рада передала три земельних ділянки загальною вартістю понад 100 тис. грн у власність приватній особі. Оскільки ділянки розташовані поза межами міста Дергачівська міська рада не мала повноваженнь на передачу цієї землі.