Війна в Україні: ворог здійснив 12 обстрілів, українці ліквідували бойову машину окупантів

5 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі п’ять разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” позиції захисників України в районі селища Опитне тричі обстріляли з мінометів калібру 82 мм., автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі селища Піски окупанти стріляли з автоматичних гранатометів. В районі населеного пункту Гнутове ворог двічі обстріляв українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також окупанти віли обстріл з гранатометів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Новомихайлівка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв позиції захисників України з мінометів калібру 82 мм. – в районі хутора Вільний; з мінометів калібру 82 мм., та автоматичних гранатометів – в районі селища Троїцьке. Ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм., гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі селища Катериновка. Район населеного пункта Кримьске окупанти також обстріляли з мінометів калібру 82 мм.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

За даними розвідки, 5 лютого, чотирьох окупантів знищено та одинадцять отримали важкі поранення, знищено броньовану бойову машину противника та позашляховик.

5 лютого, під прикриттям мінометного вогню, російські найманці, застосовуючи броньовану бойову машину, здійснили спробу наблизитися до передових позицій українських захисників та захопити спостережний пост на напрямку Сокільники – Кримське, що на Луганщині.

Для відсічі нападу наші військові задіяли чергові вогневі засоби та протитанковий підрозділ, який здійснив пуск керованої ракети українського ПТРК “Стугна-П” по ворожому броньованому об’єкту та знищив його разом з екіпажем.

Втрати ворога склали: бойова броньована машина, 2 вбитих та 8 поранених.

Як повідомляв Харків Times, 4 лютого російські окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі чотири рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, та один отримав поранення.