У Харкові розроблять проект Ситуаційного центру

Фото: www.city.kharkov.ua

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов доручив головному архітекторові Харкова Тетяні Поливановій приступити до проектування ситуаційного центру і завершити цю роботу до кінця 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Як повідомив Терехов у ході робочої наради сьогодні, 5 лютого, для будівництва ситуаційного центру вже визначена земельна ділянка в районі аеропорту. Найближчим часом буде сформована робоча група, яка братиме безпосередню участь у розробці і реалізації проекту. До неї увійдуть представники профільних департаментів, комунальних служб, голови районів, представники поліції та ДСНС.

“У цьому центрі будуть задіяні абсолютно всі служби – це і комунальні підприємства, “Харківміськгаз”, ДСНС, Нацполіція, швидка допомога, в систему увійдуть об’єкти сфери освіти, транспорт тощо. Надалі за допомогою операторів центру усі служби будуть блискавично реагувати на ті чи інші надзвичайні ситуації або виклики харків’ян”, – підкреслив Терехов.

В ході наради він також доручив провести інвентаризацію всіх камер відеоспостереження, які встановлені в місті, в тому числі ті, що розташовані біля приватних компаній і підприємств.

“У місті буде створено реєстр камер, і всі сигнали від них будуть об’єднані в єдину мережу. Після інвентаризації ми подивимося, скільки ще необхідно встановити камер і які додаткові комунікації потрібно прокласти, для того щоб повністю оснастити місто системою відеоспостереження. Для Харкова будуть придбані камери нового покоління, за допомогою яких можна буде розпізнавати автомобільні номерні знаки й обличчя. Все це дуже важливо для того, щоб Харків дійсно став безпечним містом”, – зазначив Ігор Терехов.

За його словами, найближчим часом будуть розроблені документи, які регламентуватимуть роботу майбутнього ситуаційного центру. Його будівництво планується почати вже наступного року.

Як повідомляв Харків Times, перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що Харків за рівнем розвитку сучасної системи безпеки громадян знаходиться на рівні звичайного селища.

Терехов 31 січня провів зустріч з представниками консорціуму “Інтелектуальні системи” та його австрійськими партнерами. Сторони обговорили впровадження у Харкові системи “Безпечне місто”, яка передбачає встановлення камер відеоспостереження по всьому місту, в тому числі і на дорогах.