Суд оштрафував підприємницю через незаконну агітацію за Мураєва

Фото: Юрій Чумак/Facebook

Зміївської районний суд області оштрафував власницю білборда у с. Водяне за розміщення на приналежній їй рекламній площі агітаційного плакату з політичною агітацією за кандидата у президенти Євгена Мураєва, який не мав інформації про тираж, осіб, відповідальних за випуск та замовника агітаційних матеріалів.

Як повідомив у Facebook громадський омбудсмен із захисту виборчих прав по Харківській області Юрій Чумак, це є порушенням виборчого законодавства та підпадає під санкцію ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні порушення.

Як розповів Чумак, співробітники Зміївського відділу поліції області за заявою спостерігача громадської організації “Громадянська мережа “ОПОРА” склали протокол про адміністративне правопорушення, зібрали інші адміністративні матеріали та передали справу до суду. А суд притягнув порушницю до відповідальності за “поширення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск … а також організацію такого поширення” – у повній відповідності із законом.

Суд наклав стягнення у вигляді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 грн, а також ухвалив сплатити судовий збір – 384 грн.

Омбудсмен також зазначив, що, на жаль, зараз неможливо встановити, чи оплачувалася агітація, розміщена на білборді, після 15 січня (дати реєстрації Мураєва кандидатом у президенти) з виборчого фонду кандидата, як це передбачено законом.

Як повідомляв Харків Times, поліція перевіряє порушення правил передвиборної агітації, про які повідомляють активісти “Громадянської мережі” ОПОРА “.