У Дергачах фермера засудять за рекет

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Прокуратура затвердила обвинувальний висновок трьом чоловікам, підозрюваним у розбійному нападі і вимаганні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренко. За словами Кушнаренко, пригода сталася восени минулого року в одному з сіл Богодухівського району.

“Місцевий фермер побачив, що на його полі зник урожай кукурудзи. У крадіжці він запідозрив місцевого жителя”, – розповів Кушнаренко.

Бізнесмен поскаржився на проблеми знайомому з кримінальним минулим. Той запропонував провчити злодія і змусити його відшкодувати збитки. До справи чоловіки залучили ще одного друга. Утрьох вони вирушили до потенційного злочинця і вимагали 30 тисяч гривень за вкрадену кукурудзу.

Потерпілий заперечував свою причетність до крадіжки, однак непрохані гості не повірили йому. Товариші фермера били жертву, залякували пістолетом, а потім облили бензином його машину і погрожували спалити. Потерпілий був змушений погодитися на їх умови.

Надалі після передачі частини суми в рамках проведення негласних слідчих дій злочинців затримали.

Обвинувальний акт в даний час знаходиться в провадженні Дергачівського районного суду. Справу розглядатиме колегія суддів. Фермера звинувачують за частиною 2 статті 189 КК України (вимагання). Його спільників – за частиною 2 статті 189 і частиною 2 статті 187 КК України (вимагання та розбій).

Як повідомляв Харків Times, на Валківщині судитимуть місцевого жителя за самозахоплення майже 100 га землі. В результаті державі було завдано збитків в сумі 140 тис. Гривень.