Захотів машину – отруїв господаря

Фото: atr.ua

Комінтернівський районний суд Харкова визнав 30-річного жителя області винним в розбої, незаконне заволодіння автомобілем і незаконному введенні в організм двох осіб психотропних речовин (ч. 1 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 314 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зловмиснику присудили 7,5 років позбавлення волі. Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як йдеться у вироку суду від 14 січня, злочин чоловік скоїв 29 липня 2014 року. Засуджений нібито збирався купити автомобіль Daewoo Nexia 1995 року випуску. Він зустрівся з продавцем та його братом на вул. Сумгаїтській, та з дозволу продавця сів за руль начебто для тест-драйву. Разом чоловіки поїхали у інший район міста – начебто для пошуку грошей для розрахунку за автомобіль.

Дорогою зупинилися біля кіоску “Кулінічі” на проспекті Героїв Сталінграда, і потенційний покупець пригостив братів кавою. До напою він підсипав особливо небезпечну психотропну речовину – диетилтриптамін (ДЕТ), маючи намір скористатися їх безпорадним станом, щоб викрасти машину. Чоловіки випили напій, після чого в них різко погіршилося самопочуття.

“Покупець” під приводом пошуку грошей для розрахунку за автомобіль їздив по місту, підшукуючи зручний момент та обстановку для заволодіння автівкою. За задумом зловмисника, водій та його родич мали втратити свідомість, але цього не сталося. Тоді злодій змінив план.

Близько 22 години він під’їхав на пустир за залізничною станцією “Харків-Левада” і під приводом заправки направився з володарем машини в чагарники. Там, скориставшись поганим самопочуттям чоловіка та його неможливістю чинити опір, він ударив його продовгуватим металевим предметом по голові. Чоловік впав на коліна, після чого злочинець ударив його кулаком по затилку та близько 10 раз – ногами по спині. Потерпілий отримав закритий перелом ребра, забиту рану на голові, синці та садна на тілі.

Після цього “покупець”, погрожуючи братам вбивством, вирвав з рук володаря автівки його барсетку, з якої забрав собі 700 гривень та 1 тис. доларів, а також два мобільних телефони.

Після цього він під’їхав до Центрального автовокзалу по проспекту Гагаріна та сказав братам вийти з автомобілю, після чтого поїхав у невстановленому напрямку.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину.

Суд присудив злочинцю, окрім строку позбавлення волі, конфіскацію майна. Втім, засуджений за “законом Савченко” вже відбув покарання підчас попереднього ув’язнення з розрахунку “день за два”.