Міськрада вимагає у поліції розібратися з припаркованими на вулицях автомобілями

Фото: ХарківTimes

Перший заступник мера Харкова Ігор Терехов на нараді у міськраді 31 січня зажадав, щоб поліція реагувала на автомобілі, припарковані на вулицях так, що вони заважають проїзду та прибиранню снігу.

Як повідомила прес-служба Харківської міської ради, чиновник доручив дорожнім службам спільно із правоохоронцями відпрацювати графік прибирання доріг, щоб на цей час там не стояли припарковані автомобілі.

“Щоб проїхати до центру послуг у Київському районі, потрібно бути еквілібристом. Я не розумію поліцію. Як таке може бути? Як можна допускати, що ми Сумську не можемо почистити у повному обсязі – там машина стоїть і стоїть. Ви скажете, що у нас, мовляв, немає евакуатора, але номер у машини є, і можна встановити її господаря”, – обурювався заступник мера.

Помітив Терехов і машини, припарковані на Пушкінській “з обох боків”, і джип, який перекрив рух на вул. Трінклера.

Чиновник доручив дорожнім службам спільно з правоохоронцями відпрацювати графік прибирання доріг, щоб у цей час там не стояли припарковані автомобілі. Терехов вважає, що до проблеми безладної парковки слід “підключити громадськість, соціальні мережі, щоб недбайливі водії відчували провину й розуміли рівень відповідальності за свої порушення”.

Однак проблема парковок у центрі Харкова гостро стоїть не перший рік, і міська влада не досягла у її вирішенні помітних успіхів. Проїзд по вузьких вулицях центру утруднений не тільки у зимовий час. Просто взимку неприбраний сніг звужує й без того вузьку проїжджу частину, а паркувати машини просто ніде.

Як повідомляв Харків Times, влада міста просять бути уважними і обережно проходити вздовж будинків, а найкраще – взагалі утримуватися від відвідування центру міста і навіть не ходити в магазини та кафе. Автомобілістам рекомендують не паркувати машини на вузьких тротуарах і біля фасадів будівель.