Чиновницю міськради підозрюють у вимаганні хабара за усиновлення дитини

Співробітники прокуратури області спільно з обласним Управлінням СБУ підозрюють начальницю однієї з районних служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради в отриманні та вимаганні неправомірної вигоди за сприяння в усиновленні дитини.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомили в прес-службі прокуратури області, за даними слідства, чиновниця вимагала у харків’янки 3 тисячі доларів за сприяння в усиновленні, але погодилася й на отримання грошей у гривневому еквіваленті. За цю суму начальниця районної служби у справах дітей обіцяла “підібрати здорове немовля та надати позитивний висновок щодо подальшого усиновлення”.

Жінку затримали “на гарячому” – під час отримання 84 тисяч гривень безпосередньо на робочому місці.

Фото: ssu.gov.ua

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане із вимаганням). Наразі проводяться першочергові слідчі заходи, вирішується питання про затримання чиновниці відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу та оголошення їй про підозру.

Як повідомляв Харків Times, на початку січня прокуратура області спільно з Управлінням СБУ та Головним управлінням Нацполіції у Харківській області викрили в отриманні неправомірної вигоди начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації одного з районів Харківської міської ради.