Німецький банк “KfW” готовий надати Харкову кредит на модернізацію тягових підстанцій

Фото: www.city.kharkov.ua

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 30 січня, провів зустріч з експертами Німецького банку розвитку “KfW” і Швейцарського державного секретаріату економічних відносин “SECO”. Сторони обговорили можливості співпраці за проектом реконструкції тягових підстанцій міського наземного електротранспорту, а також створення центрального автоматизованого диспетчерського центру управління підстанціями.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Для модернізації 10 підстанцій німецький банк готовий виділити кредит в розмірі 14 млн євро, а Швейцарія – надати грантові кошти.

Як повідомив Терехов, реалізація цього проекту дозволить забезпечити надійне енергопостачання міського електричного транспорту, а також поліпшити якість і надійність транспортних послуг.

“Це важливо для міста Харкова, тому що ці тягові підстанції перебувають у зношеному стані, вони будувалися ще в середині минулого століття і тому потребують реконструкції. В результаті наш наземний електротранспорт буде стабільно забезпечений електроенергією, а ми отримаємо економію на її закупівлю”, – зазначив Терехов.

Сторони домовилися підписати меморандум про наміри.

Міська влада вже має приклад роботи з банком “KfW” за проектом модернізації об’єктів КП “Харківводоканал” і модернізації близько 60 шкіл та дитсадків із застосуванням енергоефективних технологій.