Одному з обвинувачених в насильстві у метро поліцейських продовжили арешт (відео)

Фото: www.ukrinform.ru

Колегія суддів Харківського апеляційного суду розглянула скаргу захисника одного з групи поліцейських, підозрюваних у застосуванні насильства в метро, та продовжила йому дію тримання під вартою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію прес-секретаря Харківського апеляційного суду Євгенії Бондаренко.

“Ухвалою слідчого судді районного суду цьому підозрюваному було продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у СІЗО строком до 16 березня 2018 року включно”, – зазначила Бондаренко.

За її словами, колегія суддів не знайшла підстав до задоволення апеляційної скарги захисника: “Тримання під вартою за рішенням районного суду продовжується в умовах слідчого ізолятору”.

Як повідомлялося, 4 січня колегія суддів Харківського апеляційного суду продовжила арешт поліцейському, якій безпосередньо застосував насильство в метро, а ще двом продовжила арешт з правом на заставу у 140 тис. грн.

Станом на сьогодні, стало відомо, ще один підозрюваний поліцейський знаходиться під домашним арештом.

26 вересня під час спецоперації за участю співробітників прокуратури Харківської області та Управління внутрішньої безпеки ГУ Нацполіції в Харківській області затримано чотирьох поліцейських на станції метро “Південий вокзал”. Встановлено, що вони систематично, під надуманим приводом зупиняють пасажирів і заводять до службового приміщення, де, використовуючи заходи фізичного насильства, вимагають від людей та отримують гроші. Серед затриманих – 43-річний майор, 34-річний лейтенант і двоє сержантів поліції у віці 34 та 35 років. Усіх підозрюють за ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК Украины (перевищення службових повноважень та використання насильства) з максимальною санкциєю 10 років позбавлення волі з конфискацією майна.

Щодо позиції прокуратури, то усі підозрювані повинни знаходитися під арештом поки не будуть допрошені усі потерпіли та свідки.