ДБР затримало у Харкові прикордонника за одержання хабара (фото)

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у місті Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону та його спільника – колишнього військовослужбовця ДПС України, за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба теруправління ДБР.

За попередньою інформацією, чоловіки вимагали та отримали 1250 доларів від громадянина України за допомогу в легалізації статусу іноземних громадян на території України.

Після отримання останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів, прикордонника та його спільника затримано. Їм готується повідомлення про підозру.

ДБР проводить розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди). Затриманим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Затримання проводилось за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та Харківського управління ДВБ Нацполіції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону.

Прес-служба Держприкордонслужби повідомила, що прикордонник разом зі спільником вимагали та одержали гроші за проставлення відміток виїзду з України та в’їзду в Україну в паспорти іноземних громадян. “У такий спосіб вони створювали видимість перетину державного кордону України іноземцями, фактично протиправно легалізуючи статус іноземних громадян на території України”,- йдеться у повідомленні.