У Харкові СБУ затримала на хабарі поліцейського (фото, відео)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарах старшого оперуповноваженого Головного Управління Національної поліції в Харківській області.

Про це повідомив у Facebook начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що співробітник відділу спецполіції вимагав від приватного підприємця сплачувати 500 доларів США кожні півроку за невтручання у господарську діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження слідчі задокументували факт одержання поліцейським першої виплати неправомірної вигоди. Співробітники СБУ затримали старшого оперуповноваженого біля одного з торговельних центрів міста під час отримання чергового хабара у розмірі 14 тис. гривень.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Операція з викриття зловмисників проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив під час брифінгу, що старший лейтенант поліції вимагав кошти у жінки-підприємця, що орендувала приміщення на території одного з харківських заводів під цех з виробництва взуття.

“Чоловік пояснив, що здійснює оперативне обслуговування зазначеної території, і якщо підприємець не хоче мати жодних проблем з бізнесом, в тому числі з боку правоохоронних органів, вона має кожні півроку сплачувати йому 500 доларів. Жінка погодилася на умови правоохоронця. Наприкінці грудня минулого року вона передала підозрюваному 14 тис. гривень. Таку ж суму за безперешкодне ведення бізнесу в наступні півроку підприємець віддала йому в січні цього року”, – розповів прокурор області.

Наразі на вимогу прокуратури затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 384 тис. грн.