Поліція затримала підозрюваного у викраденні машини

Співробітники Основ’янського відділу поліції Харкова затримали 34-річного харків’янина, підозрюваного у викраденні автомобіля Daewoo Lanos.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, наприкінці минулого року до райвідділу звернувся мешканець району із заявою про викрадення автомобіля, який він залишив у дворі будинку за місцем проживання.

Раніше судимого чоловіка, якого правоохоронці обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього злочину, оперативники вирахували й затримали у ході оголошеного з 21 січня оперативного відпрацювання регіону.

Встановлено, що підозрюваний після викрадення чужої машини замінив державні реєстраційні номери на так звані евробляхи та просто “використовував автомобіль для власних справ”. Цікаво, що він мешкав у тому ж самому Основ’янському районі міста.

У поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом). Затриманий попереджений про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, з 21 січня, – і до кінця місяця проводиться «профілактичне відпрацювання території регіону» з метою стабілізації криміногенної ситуації, розкриття злочинів «по гарячих слідах», вилучення з незаконного обігу зброї та наркотиків, розшуку осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, підтримки громадської безпеки та порядку в кожному населеному пункті області.