Поліцейський пес знайшов наркотики в автівці на в’їзді до Харкова

На стаціонарному посту поліції біля виїзду з міста в Індустріальному районі поліцейський пес виявив наркотики в автомобілі Skoda Octavia в 31-річного мешканця Харківської області.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, чоловіка затримали на посту, оскільки він “мав ознаки наркотичного сп’яніння”.

“Під час огляду автівки собака своєю поведінкою вказала на важіль перемикання швидкостей. Піднявши обшивку, поліцейські виявили полімерний пакет із речовиною рослинного походження”, – йдеться у повідомленні.

Вилучену речовину відправили на експертизу, а водія оглянули. Після цього поліцейські склали на нього протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адмінпорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських засобів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Наразі інформація про подію зафіксована у Журналі єдиного обліку Індустріального відділу поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури у грудні затримали 19-річного харків’янина, який на проспекті Перемоги за 300 гривень збув 1 грам канабісу.